Skip to content

DISCAPACITAT VISUAL

DISCAPACITAT VISUAL


Com agrupar, segons el grau de discapacitat visual, per tal de saber com hem de treballar amb els infants?

Hem de diferenciar en funció del seu grau de visió. En aquest espai parlarem d’alumnes cecs i de baixa visió.

DISCAPACITAT VISUAL

Nenes i nens amb ceguera:

  • Els nens i nenes amb ceguera són aquells que no veuen res o només reben una miqueta de percepció lumínica, amb la qual tenen la capacitat de distingir entre llum i foscor, però no idèntiques les formes dels objectes.

Nenes i nens amb baixa visió:

Els nens i nenes amb baixa visió es divideixen en tres variants:

– Nenes i nens amb visió perifèrica:

  • Els alumnes amb baixa visió que tenen una visió perifèrica són aquells que presenten afectació de la zona central de la retina, coneguda com a cons, responsable de percebre detalls d’objectes. Això provoca dificultats en la lectoescriptura i en reconèixer la fisonomia de les persones. Solen tenir millor visió mirant reüll i no tenen problemes d’orientació espacial o mobilitat personal.

– Nenes i nens amb visió central:

  • Els alumnes amb baixa visió que tenen una visió central són aquells que pateixen una  pèrdua de visió en la perifèria de la retina (bastons) provoca dificultats en la visió nocturna, adaptació a la foscor i orientació espacial. Això resulta en una reducció del camp visual perifèric, amb possibles problemes de mobilitat i desorientació, tot i que es manté la percepció fina i detallada.

– Nenes i nens amb visió borrosa:

  • Els alumnes amb baixa visió que tenen una visió borrosa són aquells que a causa d’opacitats corneals o del cristal·lí, miopia o nistagmus, aquestes persones no tenen problemes de mobilitat, però requereixen aproximació per veure detalls o llegir.
Personalitzar les Cookies