Descripció del joc de Posar la cua al Drac
l joc de Posar la Cua al Drac té com a objectiu fomentar la cooperació, la coordinació i l’agilitat entre els participants. Es formen grups de 5 o 6 persones que es col·loquen en fila, agafant-se de les espatlles del company de davant seu, simulant la forma d’un drac. Es delimita un camp de joc petit amb cons o altres marques per definir els límits. Quan tots els grups estan formats i en posició, el joc comença amb un senyal, com un xiulet.
Els dracs es mouen pel camp de joc intentant que el cap del seu drac atrapi la cua d’un altre drac, que és l’últim membre de la fila. Quan un drac aconsegueix atrapar la cua d’un altre, guanya un punt.
VARIACIÓ:
La persona atrapada passi a ser el cap del drac, continuant el joc sense interrupcions. També es pot jugar amb eliminació, on el drac atrapat queda fora del joc fins a la següent ronda.
Adaptacions per l’alumne/a amb ceguera
- L’alumne/a pot jugar com els altres mentre no sigui el cap del drac.
- Els que fan de caps van cridant: “cap”, “cap” tot el temps perquè l’alumne/a els localitzi (Cridarem per la veu).
- Els que estan a la cua van cridant: “cua”, “cua” tot el temps perquè l’alumne/a pugui localitzar les cues (Cridarem per la veu).
- En algun moment, l’alumne/a pot fer de cap i el segon de la fila l’ajuda a dirigir-se o a fugir girant els muscles i verbalment.
- L’alumne/a està en posició de protecció quan fa de cap de drac.
Juegos para EVARecursos inclusivos cuando un alumno/a con ceguera participa en juego motriz.
Agustina, A., Blanco, A., Huguet, D. 2021